Jultallrikar

ENKEL JULTALLRIK/JULLUNCH
Takeaway 195 kr
Servering 225 kr/pers

Kalla rätter: * Senapasriljerad julskinka (gris eller vegan). * Vår egna klassiska rödbetssallad. * Senapssill (fisk) eller Alspånsrökt tofu med vita bönor i Hovmästarsås (vegan). * Morotsros – rökig morot med dill och tångkaviar, som vi gör själva (vegan). Lagt på salladsbädd.
Varmt: * Vår egen Janssons frestelse (fisk) eller hembakad Paj med svamp/grönkål (vegan). * Hemlagade köttbullar (nöt, gris) eller egna Julbollar med grönkål och rostade valnötter (vegan). * Prinskorv (gris eller vegan). * Färsk brysselkål i vår egen saffranssås.
Den enkla tallriken kan kompletteras med dessert, t ex Vrigstad ostkaka med sylt och grädde 75 kr. Eller hembakad Saffranskaka 35 kr.

DUBBEL JULTALLRIK MED DESSERT/JULMIDDAG
395 kr/pers
Förbeställning en vecka i förväg, endast för gruppbokningar
Kalla rätter som ovanstående, plus: * Gravad lax med hovmästarsås (fisk) eller Gran chorizo (vegan). * Filodegskrustader med skagenröra(räkor) eller Tofuskagen (vegan). * Rostad, saltad mandel.
Varma rätter som ovanstående, plus: * Matig tartelett (liten paj) fylld med gräddstuvad ostronskivling. * Ugnsstekta revbensspjäll med apelsin, ingefära och honung (gris) eller Glögg- och sirapsmarinerad Oumph & champinjoner (vegan). * Kokt potatis.
Dessert: * Ris à la Malta med hallonsås.

STORA JULBORDSTALLRIKEN FÖR TAKEAWAY 23 DECEMBER
475 kr
Våra bästa veganska rätter från julbordet, komponerade för en meny att avnjuta i juldagarna! Förbeställning helst före 11/12 (då vi beräknar och gör inköp) eller senast 18/12 (då vi ser hur många tallrikar vi kan göra och hoppas det räcker även åt de som är sena med sin beställning).
En tallrik med kalla rätter – till exempel (reservation för ändringar): * Senapsgriljerad vegoskinka av soja. * Klassisk rödbetssallad. * Gran chorizo- korv av vete rökt på bokspån. * Rostad kålrot i krämig senapsdressing. * Lingon och pepparrotsinlagd aubergine. * Rökig morotsros med dill och tångkaviar. * Vita bönor i Hovmästarsås. * Rökt tofu. * Rostad, saltad mandel.
En tallrik med rätter att värma: * Vegojansson. * Glöggmarinerad Oumph med champinjoner. * Tartelett med stuvad ostronskivling. * Juliga vegobollar med grönkål och rostade valnötter. * Vegoprins. * Färsk brysselkål i saffranssås.
Dessert: * Ris à la Malta med hallonsås.