Tårtor

Tårtorna är veganska men kan fås med kogrädde vid önskemål. Grunden är ägg- och mjölkfri och med ekologiskt vetemjöl, bakningen sker småskaligt i vårt lilla kök med bageri. Beställ minst tre vardagar i förväg om inget annat anges, men tänk på att vid studenten, ”Fössta tossdan i mass”, påsk och midsommar, kan vi ha många beställningar och då bör vi ha beställningen senast fem vardagar i förväg för att hinna med.

Kontakta oss om du har frågor och önskemål utöver det som beskrivs här!

Pristillägg
Extra chokladtext 20 kr
Marsipanros med blad 25 kr
Marsipanband med text 35 kr
Övrig marsipandekor enligt önskemål 30-60 kr
Ev. bildtårta kan ordnas, med beställning av bild från externt företag. Beställning minst två veckor i förväg med önskat foto.

Chokladtårta
Med rik chokladsmak, fylld med vaniljkräm och banan. Dekorerad med chokladkräm, hyvlad vit choklad och rostade hasselnötter. Bakad på Fairtrademärkt kakao, kaffe och banan.
10 bitar 455 kr
14 bitar 595 kr
4-5 bitar 210 kr* (även med rostade mandelspån)
* Med reservation, denna görs endast vid flera samtida beställningar – fråga oss!

Prinsesstårta
Med hallonsylt, vaniljkräm och god grön marsipan, dekorerad med en miniros för varje bit, gröna geléblad och florsocker. Kan även fås med vit eller gul marsipan. ”Fössta tossdan i mass” fås tårtan med en stor ros med blad i marsipan och text i choklad utan pristillägg.
10 bitar 485 kr
14 bitar 650 kr
Längd 4-5 bitar 215 kr*
* Med reservation, denna görs endast vid flera samtida beställningar – fråga oss!

Frukt/Jordgubbstårta
Fylld med vaniljkräm, banan och jordgubbssylt, dekorerad med grädde och frukt efter säsong (Jordgubbar när svenska finns att tillgå, annars mandarinklyftor eller annan frukt/bär).
10 bitar 445 kr
14 bitar 585 kr

Sommartårta fylld med vaniljkräm, rabarberkompott och jordgubbar, dekorerad med grädde och färska svenska jordgubbar
10 bitar 455 kr
14 bitar 595 kr
* Med reservation för att denna endast bakas under säsong för svenska rabarber och jordgubbar.

Cirkustårta
Färgglad barntårta med ljus sockerkaksbotten fylld med chokladkräm. Täckt med marsipan i ränder, prickar, stjärnor och trianglar, med barnets namn och ålder.
10 bitar 495 kr
14 bitar 660 kr

Studenttårta
Marsipantårta i form av studentmössa, fylld med vaniljkräm, hallonsylt och grädde, täckt med vit marsipan och dekorerad med skärm och kant i svart marsipan, emblem och liten ”snodd” i gul och blå marsipan. Chokladtext ”Student 2024” och namn ingår. Extra marsipandekor från 20 kr, extra chokladtext 10 kr. Våra övriga tårtor kan fås med en liten studentmössa och text.
10 bitar 495 kr
14 bitar 660 kr

Bröllopstårta marsipan
Lite högre tårta med tre lager fyllning av chokladcrème, vaniljkräm med hallon och lemon curd, täckt med grädde och vit marsipan. Dekorerad med rosor, blad, hjärta och initialer i vitt, rosa och guld.
12 bitar 750 kr
Beställ minst en vecka i förväg.

Halloweentårta
Marsipantårta fylld med vaniljkräm, äppelkompott med kanel och apelsingrädde. Dekorerad med spindelnät och spindel i choklad på orange botten, eller med spöken och pumpor på svart marsipan.
10 bitar 495 kr
14 bitar 660 kr