Julbord

Du välkomnas med varm äppelglögg från Vistakulle, serverad på terrassen framför stugan och med vidunderlig utsikt över Vättern!

För en öppen och levande Stadsparksstuga i Huskvarna – boka årets julbord i Kafé Stadsparken Huskvarna!

Julbord serveras

Vecka 48
Fredag 1 december kl. 19-21
Lördag 2 december kl. 13-15
Lördag 2 december kl. 19-21
Söndag 3 december kl. 13-15

Vecka 49
Fredag 8 december kl. 19-21
Lördag 9 december kl. 13-15
Lördag 9 december kl. 19-21
Söndag 10 december kl. 13-15

Välkommen att fira en stämningsfull jul på en av Huskvarnas vackraste platser, med rofylld natur och hänförande utsikt över Vättern. För sannolikt första gången i stugans 109-åriga historia. I stugans vackra ovanvåning dukar vi upp ett omsorgsfullt tillagat julbord med såväl traditionella kött- och fiskrätter som mycket veganskt som vi hoppas ska samla hela familjen och skapa fina möten mellan generationer.

Vi använder till stor del ekologiska och rättvisemärkta produkter, och genom vårt julbord är du med och stöttar lokala producenter som t ex Jönköpings odlingar på Kålgården, Visingsögrisen och Hällstad Kronogård. Vi har begränsad yta för såväl julbord som sittplatser.

Pris 595 kr. Inkl 33 cl dryck. Barn 2-12 år 30 kr/år.

Boka bord senast en vecka i förväg. Begränsat antal platser. Bokning görs direkt i kaféet, via mail: info@kafestadsparkenhuskvarna.se eller sms: 070-257 84 55. Uppge om du önskar helt veganskt julbord.

Nedan ser du en del av rätterna som ingår. Kontakta oss om du har frågor kring allergier och tillgänglighet vid handikapp.

Våra alkoholrättigheter begränsar sig till folköl men med stöttning och fyllda julbord i år, hoppas vi kunna erbjuda ett glas vin eller snaps till maten 2024. Företagsbokning och större grupper som önskar julbord, även andra dagar än ovanstående – kontakta oss!

Mer om julbordet!

Du välkomnas med Vistakulles äppelglögg på terrassen framför stugan med utsikt över Vättern.

Julbordet står framdukat en trappa upp på ovanvåningen, där du plockar av rätterna i den ordning du önskar.

På vår kalla buffé finns ca 20 olika rätter; klassisker som griljerad julskinka, två varianter av sill, ägghalvor på naturbetesägg, rödbetssallad, rostbiff från Hällstad Kronogård, korv och viltpaté, vid sidan av vår veganska inlagda aubergine, krustader med vegoskagen, vita bönor i senapssås och alspånsrökt tofu.

Den varma buffén har ca 10 rätter med Janssons frestelse, egengjorda köttbullar och vegojulbollar, grönkålspaj, Visingsögrisens prinskorv och revben, Anammas vegoprins, lutfisk, ostronskivlingtartelett med svamp från Kålgården och brysselkål i saffranssås.

Avsluta med Vrigstad ostkaka, vår egna Ris à la Malta med hallonsås, saffranskaka, biscotti och godisbord.