Vårsäsongen (fredag 4 april – söndag 4 maj) serveras dagens lunch varje fredag

Vi erbjuder två rätter att välja mellan varje fredag, med fokus på hemlagad klassisk husmanskost och vegetariska (veganska) grytor m. m. Lunchrätterna är separata från övriga menyn, men oftast går det att välja även från à la carte under lunchen, då gäller dock inte lunchpriset.
Allergi/glutenintolerans: Fråga oss om alternativ.
Vi lagar en liten mängd av varje rätt, så förboka gärna så att maten inte tar slut och sällskap större än 4 personer bör förboka bord för att få plats.

Våra rätter på nöt och gris görs alltid på svenskt kött, oftast från små gårdar i närheten när det är möjligt.
Ibland använder vi så kallad ”Hushållsfärs”, som görs på nötfärs och malda ärtor, som ger ett lägre klimatavtryck men lika god smak!

Fredagslunchen serveras kl. 11-14.30 och i priset 125 kr ingår en liten salladsbuffé, bröd, smör och vatten samt kaffe/te och kaka.
Barnportion av Fredagslunchen 85 kr.

Med reservation för ändringar.

Fredag 4 april:
Biff à la Lindström med kokt potatis och gräddsås (nöt och ägg) 🐮🥚
Köttfärsbiffar med inlagda rödbetor, ättiksgurka och kapris.

Ratatouille – fransk grönsaksgryta (vegan) 🌿
Serverad med couscous.

Fredag 11 april:
Kålpudding med köttfärs (nöt, ägg och mejeri) 🐮🥚🥛
Serverad med kokt potatis och enbärskryddad gräddsås samt rårörda lingon och pressgurka.

Kålpudding med gröna linser (vegan) 🌿
Serverad med kokt potatis och enbärskryddad gräddsås samt rårörda lingon och pressgurka.

Långfredag 18 april: OBS! Lunchpris 140 kr
Lammfärslasagne (lamm och mejeri) 🐑🥛

Vårpaj med sparris (vegan) 🌿
Paj med sparris, vårlök, bladspenat, svarta oliver och tofustanning

Fredag 25 april:
Plommonspäckad fläskkarré, kokt potatis och enbärskryddad gräddsås (gris) 🐷
Serverad med äppelmos. Fläskkarré från Hållbarhetsgrisen på Halla gård i Västergötland, där grisarna går fritt ute året om.

Lasagne med svenskodlad baljväxtfärs och rostad aubergine (vegan) 🌿

Fredag 2 maj:
Pasta Bolognese (nöt och gris) 🐮🐷
Spaghetti med köttfärssås. Nötfärs och bacon får sällskap av morötter, rotselleri och tomat och smaksätts med vitlök, rödvinsvinäger, timjan och oregano. Serverad med färsk basilika.

Pasta Vego Bolognese (vegan) 🌿
Gjord på Belugalinser och sojabönsfärs. Serverad med färsk basilika.

Vi har en förhoppning om att så småningom kunna ha öppet fler dagar med lunchservering under veckorna, men antalet serverade fredagsluncher är hittills för få för att utöka öppettiderna innan sommaren. Det är fortfarande främst helgerna som det kommer gäster till oss. Hjälp oss hålla Stadsparksstugan öppen – Boka gärna lunch för större sällskap under veckorna! Vi har alltid möjlighet att öppna för gruppbokningar veckans alla dagar, oavsett öppettider.